söndag 12 april 2015

Teneriffa påsken 2015

Lördagen den 28 Mars tog vi tåget till Malmö för att spendera en natt hos fina Sara och Anton innan det var dags för oss att tidigt på söndagsmorgonen ta flyget till härliga Teneriffa. Resan dit gick bra och jag tyckte den gick ganska fort eftersom jag kunde sova lite på flyget. När vi kom fram till Teneriffa var det strålande sol och ca 20-23 grader varmt. Vi åkte buss och blev avsläppta vid hotellet. Hotellet var verkligen superfint, precis som på bilderna vi sett innan. Vi var trötta och började med att ta oss en tupplur innan vi gick ut och åt en ganska tidig middag. Vi var superhungriga efter resan då vi inte ätit så mycket så i satte oss på första bästa restaurang som låg precis vid havet. God mat var det också!

^Utsikten från restaurangen^


^Första restaurangbesöket^

^Utsikten från rummets balkong, inte illa^


Måndag och Tisdag tog vi det lugnt och utforskade närområdet lite. Vi gick lite i affärer och låg på stranden och badade i havet. Det var två välbehövliga dagar. På mornarna var det lite svalare i luften så det var nästan ingen idé att lägga sig på stranden innan 11.30. På eftermiddagarna däremot var det supervarmt att ligga och sola. På kvällarna gjorde vi oss i ordning på rummet och åt lite snacks innan vi vid kl 20.00 gick ut och letade rätt på en mysig restaurang.

^Liten promenad innan det var dags att lägga sig på stranden och steka^  ^Lunch på balkongen^ 

    ^Snacks på balkongen innan middagsdags^

På kvällen efter middagen tog vi oss en drink.^God fruktdrink :)^

På onsdagen tog vi en promenad in till Playa de las Americas och kollade i affärer och shoppade lite och vi åt även lunch på en mysig restaurang i solen. Det var en härlig promenad och kul att se lite mer än bara just där vi bodde. Även om vi tyckte att det mesta som fanns där även fanns i Playa de Fanabé där vi bodde. När vi kom tillbaka till Fanabé provade jag fiskspa för första gången. Guuud vad det kittlades första minuterna, sedan gick det bra och var skönt när fiskarna åt på ens fötter... :)


^Härlig lunch i solen^

     ^En god glass till efterrätt^                                  

^Fiskspa^

När vi kom tillbaka till hotellet lade vi oss och solade på hotellet och tog oss ett dopp i poolen när vi behövde svalka oss, vi tog också en drink i baren. På kvällen gick vi ut och åt och till efterrätt tog vi flamberade bananer som de flamberade framför ögonen på oss. Det var kul att se.
^Flamberade baneren och glass, mums!^


På torsdagen åkte vi till ett vattenland som heter Aqualand och åkte roliga vattenrutschbanor och kollade på en delfinshow som de hade. Det var en rolig dag med mycket åkande för min del iaf ;) Tur att Micke hade en bok med sig att läsa när han inte villa åka mer... :)

På kvällen bestämde vi oss för att äta egenlagad mat. Micke lagade supergod pasta carbonara. Minst lika god som den man får på restaurang. Så vi hade en mysig hemmakväll ;)På fredagen gick vi en sväng längs strandpromenaden och vi provade även att gå på en 5D bio. Det var häftigt fast vi blev lite åksjuka då det gungade en del. Men det var häftigt!Vi åt lunch på vårt favorit drink-ställe och det blev mycket god tapas. Ett måste när man är i "Spanien" ju.På eftermiddagen låg vi vid poolen innan det var dags att göra oss i ordning för kvällens middag. Vi åt på ett ställe där de hade mycket kött och det blev gott grillspett för min del och revbenspjäll för Micke.

^Poolområdet på hotellet^Lördagen som var vår sista hela dag spenderade vi med ett gäng andra turister. Vi åkte upp till Teide och besökte nationalparken där och vi åkte sedan vidare till de norra delarna av ön så vi fick se lite annat än bara Las Americas. Vi såg bland annat drakträdet och besökte en liten by som låg mitt bland bergen som hette "Masca". Vägarna till och från den byn var inte att leka med. Vissa kurvor var så snäva att bussen inte kom runt utan var tvungen att köra runt så långt han kunde, sedan backa och vända runt helt. På en sidan av vägen var det ett stup rakt ner. En av de andra turisterna i bussen tyckte det var så obehagligt att hon började gråta... Vi såg också de kända klipporna som kallas för "Los gigantes". Det var en heldagsutflykt och vi var inte hemma vid hotellet förrän ca 17.30.


^Ett annat träd...^

^Drakträdet^

^Masca^

^Vid Masca^

^Vägarna var inte att leka med...^

^Micke och Los Gigantes^

^Los Gigantes^


Sista kvällen gick vi tillbaka till en restaurang där vi ätit innan eftersom vi gillade en så mycket. Det var där vi åt flamberade bananer. Det var en mycket trevlig restaurang med bra service och god mat. Dessutom såg jag sist att man kunde få min favoritdrink där, Strawberry Daiquri så den beställde jag efter att vi ätit mat...

^Godaste drinken^

Nu börjar resan lida mot sitt slut och på söndagen var det dags för oss att ta flyget hem till Sverige igen. Eller vi landade ju i Danmark och fick sedan ta tåget hem till Växjö. Det var en jobbig resdag men det gick ändå rätt bra. Det var väldigt skönt att veta att man var ledig dagen efter och inte skulle upp och jobba. Hela söndagen passade jag på att tvätta och städa. Måste bara berätta om Gaten på flygplatsen på Teneriffa. Det var det bästa Gate jag någonsin sett. Det var utomhus och man satt i sånna utemöbler av konstrotting och kunde sola lite in i det sista. Fler såna Gater borde man ha :) Nu har jag hunnit jobba en vecka redan och i morgon är det på det igen. Idag väntar först en spännande hockeymatch, fösta finalmatchen mellan Skellefteå AIK och Växjö Lakers. På tisdag ska vi kolla på den andra matchen live på Vida Arena! Ska bil såååå skoj! :)


Kriget har börjat!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar